Köyceğiz
Akdeniz ile olan bağlantısını 12 km. uzunluğunda Dalyan ‘ıda içine alan dar bir kanalla kıyıya ulaşan Köyceğiz, kendi adı ile anılan gölü günümüzdeki su sporu aktiviteleri için ideal bir mekan ve merkez niteliğinde. Gölün kenarında yer alan iki kilometrelik yürüyüş parkuru muhteşem manzarası ile çok güzel bir alan.
Köyceğize nasıl gidilir: İlçeye Muğla ve Ortaca dan Kalkan otobüs ve minibüsler ile kolayca ulaşmak mümkün, Dalaman hava alanı Köyceğiz ‘e 35 km. İstanbul 865 km. İzmir 280, Ankara ise 765 km. mesafededir.
Köyceğiz gölünün suyu hafif tuzlu olup, nadir bir hazine özelliğindedir. Köyceğiz gölündeki küçük adadaki bulunan kalıntılar Cenevizliler döneminde inşa edilmiş olan hapishaneye aittir. Gölün fazla olan sularını Akdeniz ‘e taşıyan 12 kilometre’lik kanal üzerinde bataklık ve geniş sazlık alanlar, labirenti andıran su yolları içinde ise tekne turu ve su sporları, iztuzu sahilinde deniz kaplumbağalarının (Caretta Caretta) yumurtlama yerleri, Ayrıca bu verimli bölge 40 çeşit endemik bitki türüne sahip olup, bunlarda iki tanesinin dünyada bilinen tek yaşam alanıdır. Yine bu bölgede yer alan Sülüngür gölünde ise Nil Kaplumbağalarının yumurtlama, 114 kuş türü ve memeli olan Susamuru ‘nun ise yaşam yeridir.
Gölün güney kıyısında bulunan Sultaniye Kaplıcaları bir çok hastalığın tedavisinde yararlı, kaplıcaya Dalyan ‘dan tekne ile Köyceğiz ‘den ise kara yolu ile gitmek mümkün.
Doğal bir yat limanı olarak kabul edilen Ekincik koyu, Mavi tur teknelerinin uğrak yeridir. Karavan Turizmi ve çadır kurmak isteyenler içinde kamp alanı mevcuttur, en ünlü yanı ise kumsalıdır.
Kargıcak çayı ‘nın Köyceğiz gölüne döküldüğü yerdeki Kulak Mesire yeri, Türkiye ‘de sadece bu bölgede bulunan Günlük ağaçları (Sığla) ile çevrili olup Kamping alanı da mevcuttur.
ÖNEMLİ TELEFONLAR
Belediye : 0252 262 40 05
Jandarma : 0252 262 21 47
Devlet Hast. : 0252 262 47 18
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!