Tanıtım Filmi / Reklam Filmi Çekim fiyatları nedir? (Kurumsal)
Kurumsal Tanıtım Filmi fiyatları nedir ya da Reklam Filmi fiyatları nedir sorusunun cevabı;
Tanıtım filmi çekim fiyatları yada Reklam filmi çekim fiyatları belirlenirken; Senaryo /akış planı / kurgu/ kaç günde çekileceği / çekim mekanları / filmin dakika olarak süresi / canlı veya stüdyo seslendirme / fon müziği gibi nelerin dahil olacağı, “çekim sahası veya çekim mekanında ise“ jimmy jib / havadan çekim / kamera slider / ışık / steadycam / oyuncu kullanımı gibi detayların tespit edilmesi doğrultusunda hiçbir şey belli değil ise standart bir fiyatın tespiti oldukça zordur.
Tanıtım filmi çekimi başlı başına bir serüven olmasına rağmen, “her zaman büyük bir çekim ekibine ve finansal kaynağa” ihtiyacı olmasa’da profesyonelliğe en çok gerek duyulan bir organizasyondur.
Tanıtım filmi çekimi ciddi bir iştir!..
Tanıtım filmi fiyatı tamamen istekleriniz doğrultusunda tanıtım filminize ayırdığınız bütçeniz ve isteklerinize göre değişmektedir. Bizler çekim öncesi gerçekleştireceğimiz toplantı ile istediğiniz Video ile ilgili bizim sorularımız veya sizin önerileriniz doğrultusunda en uygun senaryo, akış planı ve kurgu ile çekimlere başlayacağız. Tecrübelerimiz doğrultusunda çoğu zaman çekim gün ve süreleri uzamakta olup, bizler bunu her zaman sizlerin lehine tolere ediyoruz.
1- Çekim Öncesi (Pre-Production)
Tanıtım filminin fikir olarak belirlenmesinden itibaren başlayıp içeriği, yaklaşım ve yapım özelliklerinin belirlenme aşamasıdır. Bu aşamada:
- Çekim programında hazırlanan Teklif Formu
- Yapım süreci, maliyet çıkarılması ve Plan toplantısı
- Set, mekan veya Stüdyo Planının Çıkarılması
- Işıklandırma Planı
- Çekim Senaryosu ve ön provaların yapılması
2- Set/Stüdyo Planı (Studio Plan)
- Set veya Stüdyoda nelerin olacağını (dekor/aksesuar) ve gereken çekimlerin yapılabilmesi için kameraların nerelere yerleştirileceğini gösteren genel çizim.
- Gerekiyorsa dekorun kurulması
- Eğer varsa oyuncu makyajların yapılması ve kostüm ayarlanması
- Kamera, ışık ve ses bağlantılarının kontrol edilmesi,
- Kamera Kartlarında kameranın yapacağı çekimlerin listesi ve bu listelerdeki çekim sayıları, kameranın pozisyonu ve ayrıca çekim tanımlarının verilmesi.
3- Çekim Sonrası (Post-Production)
- Çekimler sonrasında görsellerin kurgulanarak ses, grafik, görüntü, animasyon, fotoğraf vb. eklenerek tamamlanma aşamasıdır.
- Çekilen görüntüler bir nevi yeniden dizayn edilerek, istenen etkinin oluşması için üzerinde oynamalar, efektler ve seslendirmenin yapıldığı aşamadır.
YouTube Reklamları ve Tanıtım Videoları ile daha geniş kitleye ulaşın… Buradaki en büyük kazanç sadece tanıtım videonuz izlendiğinde para ödersiniz…
Günümüz Dünyasında ve ülkemizde artık Videolu tanıtım hatta Müzik dinlemek istediğimizde bile ilk aklımıza gelen yerdir youtube.. 7’den 70’e bir çok kişinin kullandığı bir internet sitesi ve ayrıca iyi bir mobil uygulamadır.
YouTube’da reklam yayınlamak neden önemlidir; Youtube reklamları coğrafi veya demografik olarak hedeflenen, rakamsal olarak ta raporlanabilen izleyici kitlesine sadece reklamınız tıklanıp izlendiğinde ücret ödeyeceğiniz bir reklam platformudur. Sadece reklam vererek değil hazırlattığınız videolarınıza özgün bir açıklayıcı içerik ve uygun etiketleme (anahtar kelime) koyarak ücretsiz olarak ta videolarınızın izlenme sayısını artırabilirsiniz. Fakat bu işi YouTube Reklamları ile birlikte yaparsanız kanalınızdaki YouTube videolarında çok daha hızlı ve fazla izlenmeler olacaktır.
VİDEOLARDAN BAZILARI…
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!