Kelebekler Vadisi – Ölüdeniz Fethiye

www.fotopanorama360.comKelebekler VadisiMuğla ilinin, Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinin sınırları dahilinde bulunan cennetten bir parça, eşsiz doğa hazinesidir. Bölgenin sahip olduğu endemik bitki türleri nedeniyle dünya mirası olarak koruma altına alınması önerilmiştir. Şehir yaşamındaki karmaşadan, ses ve görüntü kirliliğinden uzaklaşıp, doğanın içinde olmak isteyenler için mükemmel bir doğal yaşam ortamıdır. Vadi, bakir doğası ve eşsiz konumuyla hem bizleri hem de yabancı turistleri kendine hayran bırakan, ziyaret edenin bir daha hafızasından silemediği cennet parçasıdır.

Kelebekler Vadisi

www.fotopanorama360.com

Kelebekler Vadisi Sahil

www.fotopanorama360.comVadinin özgün olan coğrafi yapısı nedeni ile genellikle  botanikçilerin ve entomolog ‘ların laboratuar ve inceleme alanındaki çalışmalarına konu olmakta, ayrıca  bölge uluslararası ve ulusal çevre örgütlerinin ve ekolojik oluşum guruplarının da dikkatini çekmektedir.

www.fotopanorama360.com

Kelebekler Vadisi

www.fotopanorama360.comBabadağ‘ın eteklerinde yer alan Kelebekler Vadisi, 8 Şubat 1995 tarihinde birinci derece doğal sit alanı ilan edilmiş olup her türlü yapılaşmaya ’da kapatılmıştır. Vadi sarp kayalıklarla çevrilmiş olup kaya yüksekliği 350 metre civarındadır. Vadi kelebekler vadisi olan ismini, doğasında barındırdığı 80’den fazla kelebek türü ve özelliklede kaplan kelebeği nden almıştır. Kaynak çıkışı Faralya köyünde olan ve 50 metre yüksekten düşen şelale, vadi’nin orta kısmından geçen bir dere ile deniz’e ulaşır.

Ulaşım: Kelebekler Vadisi ‘ne Ölüdeniz ‘den kalkan tur tekneleri ile sağlanır. Ayrıca Faralya (Uzunyurt) köyünden bir patika yol ‘da Vadi’ye ulaşır; fakat yol parkurunun ipli tırmanış ve değişken yüzeyi nedeni ile, rehber eşliğinde yapılması önerilir.

www.fotopanorama360.com

Kelebekler Vadisi

www.fotopanorama360.comKelebekler Vadisi ‘nin doğal yaşamını korumak amacı ile doğallık korunarak bir tesis oluşturulmuştur. Vadiye gelen ziyaretçiler için çadır ve ağaç olan evlerde konaklama imkânı sunan işletme günlük 500 civarında konuk ağırlayabilmektedir. Ayrıca toprak veya kumsal zemin üzerinde kurulan çadır, bungalov veya teraslarda konaklamanın yanı sıra, işletme vadiye gelen ziyaretçilerine ekolojik ve doğal ürünlerin olduğu açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği verip, Tesiste ortak kullanıma açık olan tuvalet ve duşlar bulunmaktadır.

Hoşçakalın …

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın