Neyi nereden almalı ?
( ARAMA ALFABETİK SIRAYA GÖREDİR)
Altın: Kapalıçarşı
Hazır almanın dışında, Merkezi, Varakçı Sokak çıkışında bulunan Çuhacı Han’daki imalatçılara çeşitli ziynet eşyası yaptırabilirsiniz.
Antika:
Antika konusunda Çukurcuma eski hareketini kaybetti mi ? Müzayedelerin, yeni yoğunlaşma alanı Nişantaşı Horhor ‘da antikacılar pasajı ve Sahaflar çarşısı civarı da bu konudaki diğer bir merkez.
Av Silahları:
Son yıllarda firmalar finansal güçlük içinde de olsalar da Huğlu, Üzümlü gibi sektörde başı çeken firmaların üretim merkezlerinden İstanbul’a mal geliyor ama asil satış merkezi Uzun Çarşı sokak.
Ayakkabı:
Toptan ayakkabı piyasasının merkezi, Beyazıt anayol ile Kumkapı sahil arasında kalan Gedik paşa semti. Bu semtteki Emin Sinan hamamı sokak ve burada bulunan Efes çarşısı, Çarşılı han ve diğerler esnafların bulunduğu yerler bu piyasanın merkezi. Ayakkabı yan sanayi ise, yine bu semtte bulunan, Kavaflar Han ve Uğur Han’da yer almaktadır.
Aydınlatma cihazları:
Bu piyasanın ana merkezi, Şişhane yokuşu ve Okçu Musa caddesi. Bu bölgede, , Meneviş Erseven ve Ser Attar hanları, aydınlatma cihazlarının satış merkezleri. Şirinevler ve E-5 Avcılar kesiminde yol üstünde ucuz a-vize satan merkezler var. Vefa semtinde ise çoğu firmanın üretim atölyeleri bulunuyor.
Baharat :
Baharatın en popüler merkezi, Tahtakale Hasırcılar sokak ve civarında bulunuyor. Buralarda ağırlıklı olarak toptan satış yapılmakta.
Bakliyat
Bu tip malların merkezi Rami gıda çarşısı, piyasadaki paketlenmiş mallar buradan alınıp atölyelerde paketlenip satışa sunuluyor.
Basma, tülbent, kaput bezi, divitin vs:
Mahmutpaşa Bezciler sokak bu piyasanın merkezi. Bu tip ürünler Öztaş Pasajı, ayrıca Yazmacılar Çarkçılar sokak, Çakmakçılar yokuşu, Büyük Yeni Han, Büyük Valide Han gibi yerlerde de bu tip mallar satılıyor.
Battaniye:
Osmaniye aksu caddesi üzerinde fabrika satış mağazaları mevcut, fakat toptan ve ucuz satış merkezi yinede Mahmutpaşa.
Berber ve Kuaför Malzemeleri:
Tahtakale Zaza han, tıraş bıçağı, manikür-pedikür, bigudi, makas vs. gibi çok çeşitli malzemelerin bulunduğu merkez.
Beyaz Peynir:
Büyük üretici firmalar Rami gıda piyasasında.
Bijuteri:
Bu ürünlerin merkezi Tahtakale Bereket han ve Mısır çarşısı civarında Boncuk Han’ın alt katı
Bisiklet:
Doğu Bank civarı ile, Saraçhane semtindeki Hâşim İşcan geçidinin altı bu piyasanın merkezi. Sirkeci piyasası daha ziyade profesyonel bisiklet ve yedek parçaları üzerinde gelişmiş durumda. Çocuk bisikletleri yine Hâşim İşcan alt geçitte yer alıyor.
Bit Pazarları:
Cumartesi ve Pazar günleri Kadıköy Salı pazarı ve Topkapı pazarı aradığınız ürünler için en büyükleri.
Branda ve Çadır Bezi:
Merkez Unkapanı IMC Blokları. Ancak bu yerlerin yetersiz kalması ile bu piyasa Vefa semti civarına da yayılmış durumda. IMC çarşısının ilk iki bloğunda, bu ürünlerin imalatı daha ağırlıklı olarak yapılıyor.
Boru:
Bu piyasanın en önemli merkezi, Perşembe pazarı. Fakat Perşembe pazarının bu yöreden taşınması ve bu bölgede bu piyasanın kapatılmaya çalışılması nedeni ile Perpa‘da da borucular var. Merter Demirciler sitesi de bu piyasanın diğer bir merkezi.
Büro Mobilyası:
Karakoy Kemeraltı caddesi bu piyasanın önemli bir merkezi. Güneşlide de büro mobilyası satış mağazaları bulunuyor. Bunların dışında, birçok firma kentin çeşitli yerlerinde kendi teşhir salonlarında ithal ve yerli imal ürünlerini sergiliyorlar.
Cam Ürünleri:
Bu ürünlerin ana merkezi Paşabahçe. Paşabahçe ve Tuzla‘da büyük satış yerleri ve depolar var, bu ürünler için şehrin birçok yerinde satış mağazaları mevcut. Mercan Siyavuşpaşa Sokaktaki Gül han ve Yeni Okur han‘da bu tip ürünlerin diğer merkezleri.
Çakmak:
Tahtakale Bereket Han çakmakçıların toplandığı merkez. Tokai‘nin üretici firması da burada. Her türlü çakmak ve malzemelerini Sirkeci Büyük Postahane yanındaki sokakta bulmak mümkün.
Çanta:
İstanbul’un çeşitli yerlerinde fabrika üretimi yapılan yerler mevcut. Yıkılmasına rağmen yine de Zeytinburnu önemli bir merkez. Zeytinburnu imalatçılarının Tuzlaya taşınması ile Tuzla Organize Sanayi her türlü deri üretimi yapıyor. Bu büyük merkezlerin haricinde, Çarşı kapı, Centilmen han Gedik Paşa’daki Aydın Saray iş Merkezi ve Bomonti caddesi üzerindeki mağazalarda ucuz ve hesaplı çanta alınabilecek yerler arasında.
Çay:
Çayın ve çeşitlerinin Merkezi Rami Gıda çarşısı.
Çicek:
Karamürsel -Yalova yolu ürün çeşitliliği açısından merkez. Ayrıca, Bayrampaşa ve Dolapdere gibi birçok semtte de çiçek Mezatı yapılıyor. Eminönü, Mısır çarsısı yanında Çiçekçiler pazarı da ayrıca bir merkez sayılabilir. Çiçek soğanını ise genellikle Çiçekçiler pazarı ile, Bostancı, Yeşilköy gibi semtlerdeki seralarda bulmanız mümkün.
Çimento:
Satış Bayilerinin toplandığı herhangi bir merkez yok. Şehrin her yerinde satış depoları bulunabilir. Genelde iş bağlamında Keresteciler ile çimentocular bir arada kümelenmiş durumdadır.
Çocuk Giysisi:
Çocuk giysilerinin merkezi ise Yeşil direk Türk Ocağı caddesi arkasında bulunan Nebioğlu Han, Anadolu Han ve diğerleri bu merkezde toplanmıştır. Ayrıca, Nişantaşı Şair Nigar‘da da bir çok Han mevcuttur.
Çorap:
Yeşildirek Macuncu sokak ve Tarakçı Cafer Sokak üzerinde bulunan Hanlar çorapçıların merkezi durumundadır. Ayrıca, İstanbul Erkek Lisesi‘nden Mahmutpaşa’ya doğru inen ara yol üzerinde de birçok çorapçı mevcut.
Çuval:
Eminönü Hasırcılar sokak civarındaki Han ve işyerlerinde çuval ve ip toptancıları bulunuyor.
Deniz Malzemeleri:
Sirkeci’de olta, iğne, misina gibi malzeme satan dükkân ve tezgah satıcıları var, ayrıca Mercan‘da kurulan Doğu Bloğu pazarında da ucuz olta takımları satın alabilirsiniz. Karaköy ve alt geçidinde de bu tip deniz malzemeleri bulunabilir.
Deniz Motorları:
İstanbul’un birçok yerinde satış mağazaları mevcut. Ancak Karaköy Galata Mevlevihane Sokak civarında bir çok değişik modeller bir arada bulunabilir.
Deniz Ürünleri:
Toptan ve perakende hali Kumkapı’da. Deniz ürünlerini İstanbul’un her semtinde bulmak mümkün, Ayrıca Tuzla‘dan Avcılar ve Sarıyer’e kadar bütün kıyı şeridinde de balık satışı var. Midye’nin merkezi Beykoz, Rumeli Kavağı ve Sarıyer.
Deri Giyim:
Derinin yeni merkezleri Tuzla Organize Sanayi Bölgesi, Zeytinburnu 5 kardeşler caddesi ve Nişantaşı’nda Koşar deri. Gedikpaşada’daki bazı hanlar alışveriş için uygun yerler. Zeytinburnu‘ndaki fabrikaların Tuzla‘ya taşınmasından sonra burada sadece fabrika satış mağazaları kaldı. Ucuz ve kaliteli deri için, Zeytinburnu‘nun iç kesimlerindeki satış yerlerine gitmekte yarar var. Gedik paşa bölgesindeki mağazalar daha ucuz ama kalite olarak biraz daha düşük. Kapalıçarşı içinde bazı hanlarda da ucuz deri giyimi bulunabilir.
Deri Saraciye:
En önemli merkezler Mercan bölgesi, Uzun çarşı civarı. Buralarda bavuldan cüzdana kadar her türlü mal bulunabilir. Tuzla Organize Sanayiinde, Desa, Matras gibi büyük firmaların satış merkezleri de mevcut. Dünyanın en ünlü markalarının hakikisinden ayırt edilemeyecek kadar kaliteli taklitlerini, Uzun çarşıda bulabilirsiniz. Mercan yokuşu’nda, dünya pazarlarındaki en son bavul modellerini veya en gelişmiş bond çantalarını bulmakta mümkün.
Doğu Sanayi Sitesi:
Yeni Bosna bölgesinde her tip ve türde makine ve kalıp imalatının gerçekleştirildiği dev site E-5 otoyolunun hemen arkasında bulunmakta.
Döşemelik Kumaş:
En bol çeşit IMC bloklarında, ilk 5 blokta her türlü döşemelik kumaşı bulmak mümkün.
Deterjan:
En bilinen ve önemli satış bölgesi Rami piyasası. Şehrin değişik bölgelerindeki Spotçu lardan almakta mümkün.
El Aletleri:
Matkaptan İngiliz anahtarına kadar her türden el aletlerinin ana merkezi Karaköy Perşembe pazarı. Burada akla gelebilecek her türden alet ve ekipmanları satılıyor.
Elektrik Malzemeleri:
Duy, priz, anahtar, sigorta vs. aklınıza gelebilecek çeşitli elektrik malzemelerinin ana merkezi Bankalar caddesi olarak da bilinen Okçu Musa ve Voyvoda caddesi. Fiyat olarak yol üzerindeki mağazalarla, hanların ikinci veya üçüncü katlarındaki mağazalar arasında fark var. Yine de satış fiyatı olarak piyasaya göre % 30-35 daha düşük.
Elektronik parçalar:
Kadıköy’de bulunan Yazıcıoğlu iş hanı, Karaköy’deki eski Selanik pasajı ile karşı sırasında bulunan Balıklı Han en önemli satış merkezleridir.
Fabrika satış mağazaları:
Bu tip mağazalarda fiyatların normal etiketlere göre daha ucuz olduğudur. Merter bu açıdan zengin mağaza çeşitliliğine sahiptir. Hazır giyim ve iç çamaşır çeşitlerini de burada bulmak mümkün. Yeni Bosna da iç çamaşırı bakımından alternatif yerdir.
Fotoğraf Makinası ve Aksesuarları: İstanbul Sirkeci’deki Hayyam pasajı bu sektörün kalbi gibidir, Fotoğraf ile ilgili tüm aksesuarlar, ikinci el makine ve bu makinaların tamir ve servisini veren bir çok işyeri mevcut.
Fön Makinesi:
Spot merkezi olarak Mercan Siyavuşpaşa sokak üzerindeki Asilsoy Ticaret merkezi ve Cevahir oğlu Han. Çoğunlukla ev tipi fön makinelerini buralarda bulmanız mümkün. Tahtakale de Marpuççular iş Merkezi ve civarındaki diğer hanlarda perakende satış yapan iş yerleri daha yaygın durumda.
Gömlek:
Mahmutpaşa ve Gürün Han‘dan Demiray Han‘a kadar birçok yerde gömlek satışı yapan yerler mevcut. Bomonti civarı ve Nişantaşı bölgesi de gömlek için diğer bir merkez.
Gözlük:
Gözlük ve çeşitli çerçevelerinin merkezi, Sirkeci Altın Han, Vakıf Han ve Doğu Bank iş Hanı nın üst katları.
Havlu:
Bu tip ürünlerin toptan satış, merkezi Yeşildire’ği Mahmutpaşa’ya bağlayan yol üzerinde bulunan hanlar. Mahmutpaşa’daki Hürriyet Çarşısı ise bu tip ürünlerin diğer bir merkezi.
Hazır giyim ve Ayakkabı:
Nişantaşı ve Bomonti‘de deri mamuller, hazır giyim, kumaş, havlu, spor ayakkabı ve iç çamaşırı Topkapı eski Londra asfaltı üzerinde ve Cevizlibağ‘da çelik tencere örme ve tekstil, kundura konusundaki fabrika ve satış mağazaları var. Ayrıca, Bakırköy sahil yolu, Sümerbank, Veliefendi Osmaniye‘de battaniye ve kumaş, Güneşlide Spor ayakkabı, giyim ve çocuk giysileri, Avcılar’da konfeksiyon, Tül perde ve çatal bıçak takımları satan satış mağazaları bulunuyor.
Hazır Mutfak:
Hazır mutfak üretimi konusunda bu işin merkezi sayılabilecek bölge Gaziosmanpaşa ve civarı. Hazır mutfak firmalarına anahtar teslimi hazır mutfaklar yaptırabilir veya Hazır mutfağı parça parça almanızda mümkün. Ancak fiyat olarak komple mutfaklar daha uyguna geliyor. Burada Modoko içinde de hazır mutfak üreten birçok firma mevcut.
Hazır Beton
Deprem yönetmenliği ve depreme dayanıklılık açısından, oldukça önem taşıyan Hazır beton santrallerinin genelde yoğun olduğu bölge, E5 ile TEM bağlantı yolu üzerinde bulunmakta.
Hububat
Bu Piyasanın merkezi Rami Toptan Gıda çarsısı fakat alım ve satımla ilgili bir çok işlem Eminönü mal borsasında, (Zahire borsasında) gerçekleşmektedir.
Hesap Makinesi:
Her boy, marka ve çeşitteki hesap makinelerinin toptan satış merkezi Tahtakale Çavuşoğlu han. Arzu edildiği takdirde perakende olarak satış da yapılıyor.
Hırdavat:
Tahtakale ve Küçük pazar arasındaki ara yollar ile, Karakoy Perşembe pazarı hırdavat malzemelerinin merkezi. Tarihi Fatih Hırdavatçılar çarsısı ve Perpa‘da da hemen hemen her istenileni bulmak mümkün. Tel çitlerden, çeşitli ihtiyaçtaki motorlara, rulman ve civatadan, yassı ürün saçlara ayrıca demir ve Çelik’e kadar hırdavatın kalbi ve merkezleri buraları.
İç çamaşırı:
Birçok ürün gibi yine Yeşildirek merkez olmak üzere, civardaki Kaplan Han, Sigorta Han, Yeşildirek Han ve diğer bir çok dükkân ile birlikte han içinde iç çamaşırı piyasası yer almaktadır.
İkinci el iş makineleri:
E5 otoyolunun Bostancı, Maltepe ve Kartal arasındaki bölümü bu ürünlerin en önemli merkezi durumunda.
İkinci el kamyon:
Aynı iş makinelerinde olduğu gibi, ikinci el kamyon pazarının merkezide, Bostancı, Maltepe, Kartal arasındaki bölge.
İmes Sanayi sitesi:
Ümraniye Dudullu bölgesinde ağır iş makineleri imalatı yapılan oldukça dev bir site. Ayrıca kalıpçılar ve diğer küçük imalatçılar da bu bölgede yer almışlardır.
İnşaat demiri:
Bundan bir müddet öncesine kadar Perşembe Pazarı bu ürün’ün hemen hemen tek merkezi idi. Şimdilerde ise, Merter Demirciler sitesi ve bazı toptancıları ile Perpa, inşaat demiri merkezleri durumunda.
Kağıt:
Tahtakale‘de ithalatçı firmalar, Cağaloğlu’nda ise satış ve depo merkezleri var. Tahtakale ve Küçükpazar‘da defter satış merkezleri, ayrıca E-5 yolu üzeri Çayır ovada ise, Meteksan’ın defter satış merkezi bulunmakta.
Kağıt Ürünleri:
Tuvalet kâğıdından tutunda peçeteye kadar bütün temizlik ve kâğıt ürünlerinin ana merkezi Rami piyasası.
Kahve ve kakao:
Mısır çarşısı, Tahtakale’nin çıkışı, toptan ve perakende olarak kahve ve kakao’nun merkezi durumunda.
Kamyon:
Kamyon ve traktör satışı için merkez uzun bir sure Sirkeci piyasası idi. İstanbul un muhtelif ve çeşitli yerlerinde kamyon ve traktör satışı var.
Kaset CD:
Kaset ve CD piyasasının merkezi, Unkapanı IMC 6.Blok.
Kereste:
Kereste piyasasının merkezi, Aksaray, Kartal-Maltepe – Pendik. Avcılar ve Cibali bölgesi. Ayrıca bu bölgelerde fabrika satış mağazaları da bulunuyor.
Küçük ev eşyaları spotu:
Bu tür ürünlerin spot satış yerleri, Mercan‘dan Eminönü’ne inen Siyavuş Paşa caddesi üzerinde bulunuyor. Bu cadde üzerinde, Gül Han, Yeni Okur Han, Asil Han ve Cevahiroğlu Han‘da küçük ev aletleri satan bir çok spotcu mevcut.
Laboratuvar Malzemeleri:
Eminönü Bahcivancı Sokak bu tip malzemeler ve laboratuvarlarda kullanılan kimyasal ürün ve sarf malzemelerinin pazarlandığı bölge.
Matbaa:
Geleneksel olarak ve aklımıza ilk gelen yer olarak ta matbaacıların toplandığı merkez Cağaloğlu civarıdır. Yakınlarda kurulan İkitelli sapağındaki Matbaacılar sitesinde bu sektörün dev bir piyasası oluştu.
Meyve ve sebze:
“1980 lerin sonuna kadar 1940 yıllarında Almanların Eminönü’nde yaptığı Hal binası merkez durumunda idi. Daha sonra Hal merkez olarak Bayrampaşa’ya taşındı. Bugün ise Kadıköy Hali ve Topkapı Bostan Hali de toptan merkezlerdir. Bu hallerin yanı başlarında bir dönem için oldukça revaçta olan ama şu an sabit hale gelen faturasız ve rusumsuz direkt mal satışı yapan yerlerde bulunuyor. Buralardan küçük tüketici ortak olarak kasalarla malda alınabilir.
Mobilya:
Toptan satış merkezleri arasında, Ümraniye, Modoko,(şehrin içindeki mağaza fiyatları ile mukayese edildiğinde fiyat cazibesi pek yok gibi.) Karaköy Kumbaracı yokuşu (ısmarlama ve ince el isçiliğini tercih edenler için), Çağlayan ve E-5 otoyolunun Avcılar – Şirinevler ve Bostancı – Maltepe arasındaki bölgeler mağaza ve çeşitlilik açısından zengin sayılabilir.
Nikah şekeri ve süsü:
Bu tür malzeme ve malların ucuz olarak bulunabileceği yer ise, Tahtakale Hasırcılar sokak. Anadolu’ya giden malzemelerin çoğuda bu bölgeden yollanıyor.
Oto Aksesuarları:
Aksesuar, oto yedek parça, kısaca kılıftan kokuya kadar en önemli merkez Aksaray yedek parça piyasası. Taksim piyasası eski önemini yitirmiş gibi görünmesine rağmen diğer önemli bir merkez. İthal aksesuarlar daha çok Kuveyt, Dubai gibi yerlerden bavul ticareti ile gelen mallardan oluşup piyasaya dağılıyor.
Oyun Aletleri:
İskambil kâğıdı, Okey takımı, Tavla vs. gibi oyun alet ve çeşitlerinin pazarlandığı yer, Mısır çarsısının arkasında bulunan Sabuncu Hanı ve sokaktaki Bıncuk Han‘in alt kati. Yine bu sokak üzerinde bu ürünlerin çeşitli imalat ve ticaretini yapan merkezler var.
Oyuncak:
Bu malların toptan merkezi de yine Tahtakale piyasası. Her çeşitten çeşitli oyuncakları, Tahtakale Sabuncu Hanı ve sokak üzerindeki dükkânlarda bulabilirsiniz. Plastik ağırlıklı yerli oyuncaklar ise toptan olarak, Tahtakale‘yi Mercan‘a bağlayan sokak üzerinde mevcut. Telefon sokak‘ta ise çoğunluk ile perakende satış yapılıyor.
Pamuk İpliği:
Bu ürün için Sultan hamam merkez sayılıyor. Fakat Merter‘de bu alanda önemli bir bölge konumunda.
Parfümeri:
Eskiden orijinal ve çeşitçe zengin parfümler Şişli Pilavcı pasajı’nda satılıyordu, şimdilerde ise Laleli bölgesi bu işin merkezi durumuna geldi.
Pasaport:
Pasaport ticaretinin, daha doğru bir terimle ifade edersek permi ticaretinin yapıldığı yer, Sirkeci Doğu Bank iş hanının ön kapı bölgesi. Burada dolaşan çığırtkanlar iş hanının üst katlarındaki işyerleri için permi topluyorlar.
Perdelik ve Mefruşat:
Bu sektörün eski merkezi, Sultan hamam Aşır Efendi Caddesi idi. Şimdilerde ise Zeytinburnu Rıza Pasa yokuşu ve IMC çarşısı bu işin yoğun merkezleri haline geldi.
Pil:
Tahtakale piyasasında çanta tipi tezgahlarda perakende olarak her marka ve çeşit pil bulmak mümkün.
Prefabrik ev imalatçıları:
Son yıllarda büyük gelişim ve aşama kaydeden prefabrik ev imalatçıları E-5 Kaynarca ve Küçükçekmece bölgelerinde yer alıyor.
Saat:
Tahtakale Asri han, saatin en ucuz fiyatlara alınabileceği toptan merkez. Bu han hem Tomruk sokaktan hem de Telefon sokaktan iki ayrı girişe sahip. Pek çok ünlü markanın taklitleri de dahil her türden saati en ucuz buradan ve bölgedeki diğer hanlardan bulmanız mümkün.
Sanayi Tipi Mutfaklar:
Ev tipi mutfak malzemelerinin merkezi Bakırcılar olmasına rağmen, sanayi tipi mutfakların ana merkezi Kasımpaşa’yı Dolapdere’ye bağlayan caddenin üstünde yer almakta.
Seramik:
En önemli satış merkezleri Perşembe pazarı piyasası olmasına rağmen Şehrin çeşitli yerlerinde bulmak mümkün. Maltepe‘de ise defolu seramiklerin satıldığı büyük bir fabrika satış mağazası mevcut.
Soba:
Eminönü Mısır çarşısı çıkışından Prof. Cemil Birsel caddesi’ne kadar olan bölge Sobacıların yoğunlaştığı merkez.
Spor Malzemeleri:
Sirkeci Mimar Vedat sokak ile Yeşildirek‘te spor malzemelerinin satış mağazaları var. Bomonti Birahane Sokak’ta ise yabancı markaların fabrika satış merkezleri mevcut. Buradan alınan ürünlerin fiyatları piyasaya göre yarı yarıya daha ucuz.
Sulama Sistemleri:
Perşembe pazarı ve Karaköy Necati Bey caddesi satış merkezleri.
Takvim:
Üretimi ve satışı Cağaloğlu bölgesinde mevcut.
Tartı Aletleri:
Toptan tartı aletlerinin merkezi Kantarcılar. Bütün tartı aletleri ve çeşitlerini burada bulabilirsiniz.
Telefon:
Kablosuz telefon marka model ve çeşitleri Tahtakale iş merkezinde bulunabilir. Yerli telefon firmalarının üretimleri ise çoğunlukla Şişhane bölgesinde. Tahtakale piyasasındaki Telefon ve Tomruk sokaktaki çanta üstü tezgahlarda ise her türlü telefon bulunabilir.
Un:
Uncuların toplu olarak bulundukları merkez Karaköydeki Ömer Abid Han. Burada genellikle Trakya uncuları yer alıyor.
Yumurta:
Toptancıların genel olarak merkezi Rami piyasası.
Zeytinyağı ve Ayçiçek yağı:
Bu ürün içinde ağırlıklı olarak toptan merkez Rami piyasası. Üsküdar ve Eminönü gibi semtlerde de Trakya birliği‘nin satış merkezleri var. Ayrıca Küçükpazar bölgesinde Ayçiçek yağı toptan satışı yapılan yerler mevcut.
Züccacıye:
Çelik tencere ve diğer çelik eşya çeşitleri Beyazıt Bakırcılar Sokak’ta. Teflon tava ve tencerelerinin çeşitleri’de buralarda kolaylıkla bulunabilir.
HOŞÇAKALIN…
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!