Fotoğraf ve Fotoğrafçılık ile ilgili temel bilgiler
Fotoğrafçılık ilgi alanınıza giriyorsa kısaca Fotoğraf ve Fotoğrafçılık ile ilgili temel bilgiler şöyle …
– Bu konudaki üstatlar “Fotoğraf Makinesinden olmayacak olağan üstü işler beklemeyin” derler.
– Başlangıç ve sonrasında bol bol fotoğraf çekip egzersiz yapıp, sonra çektiğiniz o fotoğrafları büyük ekranda detaylı bir şekilde incelemelisiniz.
– Fotoğraf Makinesinin üzerinde bulunan ayarlar süs değildir. Hepsini teker teker kullanıp deneyin, ne işe yaradığını detaylıca öğrenmeye çalışın.
– Bilgisayarınızda fotoğraflara baktığınız, foto programların editör bölümünde djital fotoğraflarınızı açıp programın “info” suna girdiğiniz zaman fotoğraf çekilirken yapılan her türlü ayar ve müdahalenin bilgisini görüp, buradan yanlış yapılanları tespit edebilirsiniz.
– Bir fotoğrafçının, fotoğrafını çekerken iki ruh hali vardır: birincisi baskın hali ikincisi ise kendini yokmuş gibi silik göstermesi gereken hali. Birinci durumda; özellikle kalabalık bir grup (Düğün , Toplantı vs.gibi) çekiliyorsa fotoğrafçının gruptaki kişilerden daha baskın olup çekim ortamını organize etmesi, kişileri yönlendirmesi gerekir. İkinci durum ise doğa, belgesel veya sosyal ortamlar için geçerli olan durumdur. Bu durumlarda doğal olan ortamı bozmamak için fotoğrafçının orada sanki yokmuş gibi fotoğrafını çekmesi gerekir. Yoksa istenilen görüntüler elde edilemeyebilir.
– Her görüntü belki o an için anlamlı veya önemli fotoğraf olmayabilir. Geçmiş yıllar, Doğum, ölüm, evlilik gibi bir daha yakalanmayacak kareler, zamanla anlamlı fotoğraflara dönüşür.
– Fotoğrafçının tecrübesi arttıkça görüntüler azalıp, fotoğraflar çoğalır.

Maçka
Genelde yapılmaması gereken Hatalar…
Acele ile profesyonel bir Fotoğraf makinesine sahip olmak şart değil. En küçük olan Fotoğraf makinesiyle bile harikalar yaratabileceğinizi unutmayın.
– Önemli olan fotoğraf kadrajının nasıl ayarladığıdır. Odaklanmak istediğiniz objeyi kadraja dikkatlice yerleştirmelisiniz. Yoksa fotoğrafa bakan kişi rahatsız olur. İlk zamanlarda yamuk çekilen resimler gibi.
– Işığa çok ama çok dikkat edin. Işık patlamalarına, ışığın yönüne, hangi saatlerde resim için uygun olduğuna, ayrıca da güneş yansımalarını önlemek için filtreler kullanmayı ihmal etmeyin.
Filtreler ile ilgili yazımız için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
>>>Lens Filtreleri – UV filtre – Polarize Filtre – ND Filtre Nedir
Hoşçakalın …
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!