Çiçek Fotoğrafı Çekmek

Bu tip fotoğrafları Mümkün olduğunca konumuza yaklaşarak çekebilmeliyiz bunun için Makro lens adı verilen yakından netleyen lensler kullanılır (70-300mm. gibi) bu tip lensler konuyu 1/1 oranında büyüterek kadrajımızda daha fazla yer kaplamasını sağlarlar. Titremeyi önlemek veya en aza indirebilmek için Tripod uzaktan kumanda ve kablo deklanşör kullanmayı ihmal etmeyelim. Diğer önemli husus ise Polarize filtre kullanmak, yaprak yüzeylerinde oluşan bir takım parlamaların önlenmesi ve renk doygunluğu için gerekli bir ekipmandır.

www.fotopanorama360.com

Gül

Çiçek fotoğrafı  çekmek için genel olarak ideal olarak üç zaman dilimi vardır.

1-       Havada yer yer beyaz Bulut kümelerinin olduğu ve güneş ışığının bulut aralarından yayıldığı anlar. Güneş bulutların arkasında kalıp gölgeler yumuşak olduğu için, çiçeklerin üzerine doğrudan vurmayan parlak güneş ışığı ile fotoğraftaki renkler daha dolgun ve gerçekçi çıkar.

Çiçek fotoğrafı çeken için en iyi ortamın kapalı hava olmasının sebebi budur.

www.fotopanorama360.com

Çiçek ve Orman

2-     Diğer bir çekim ise yağmurdan hemen sonra. Bu zaman dilimi çiçek fotoğrafı çekmek için bulunmaz bir andır. Hava kapalı ve yağmur damlaları henüz yaprakların üzerinde damla damla dururken alacağınız fotoğraf kareleri muhteşem olur.

www.fotopanorama360.com

Pembe Pueskuellue

3-       Eğer güneşli havalarda fotoğrafımızı çekiyorsak, çekimleri sabah ve akşamüstü  ışığın objelere yatay ve homojen olarak vurduğu zaman diliminde yapmaya gayret edelim.

Burada oluşan ışığı en iyi şekilde kullanmak için ise uzun odaklı bir teleobjektifi  tercih edin ayrıca çekim stiliniz ve yaratıcılığınıza bağlı olarak çiçeklerin ışığı arkadan, önden veya yandan alacağı  konumlarda çekimlerinizi gerçekleştirin.

Makro Fotoğraf Nasıl Çekilir Yazımızı okumak için  aşağıdaki linke tıklayınız >>>

>>>Makro Fotoğraf Nasıl Çekilir

Hoşçakalın …

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın