Cep Telefonu ile Fotoğraf Çekmek

Telefonla Fotoğraf Çekme Tekniği:
Bir zamanlar “Kameralı cep telefonu ile çok iyi fotoğraf çekilmez” deniyordu ama geldiğimiz şu son nokta hiçte öyle demiyor! Telefonla fotoğraf çekme teknikleri hayli gelişti.

Artık hemen hemen neredeyse herkesin elinde fotoğraf çekme özelliğine sahip Kameralı cep telefonu bulunuyor Teknoloji o kadar ilerledi ki, cep telefonları hemen hemen fotoğraf makinelerinin yerini aldı ( profesyonel Makina ları bunun dışında tutmak zorundayız ), telefonlarımız en azından hep yanımızda olmak zorunda yani cebimizdeki kamera.

fotopanorama360.com

Nostalji Dünden Bugüne

   Fakat  elimizde mevcut olan Kameralı cep telefonu  ile bu  imkanı en iyi nasıl kullanabiliriz.
Telefonla fotoğraf çekme tekniği ile İyi bir fotoğraf çekebilmek için makinanın teknolojik imkanları önemli olsa da, bu bizim objeye bakış açımızla da çok ilgili. Bunun için çekeceğimiz fotoğrafların kompozisyonunu, renk ve açısını iyi hesap etmek zorundayız.  (  Fotoğrafta Görsel Estetik ve Fotoğraf Nedir ? yazının üstüne tıklayarak makaleyi inceleyin) ) 

Kameralı cep telefonu ile fotoğraf çekeceğimiz mekan kalabalık ise çekmek istediğiniz kişi ya da objenin yaklaşık bir veya iki kol boyu kadar yakınına gelmeliyiz.
-Bir veya iki kişinin fotoğrafını çekiliyorsak dikey kadrajı kullanmak genellikle daha etkili olur. Kadrajın büyük bir bölümünü, arka plan görselleri yerine, Kişilerle doldurmamız daha uygun olur.

Telefonla fotoğraf çekme teknikleri ile ilgili diğer bir konuda, Çocukların veya evcil hayvanların fotoğraflarını çekerken telefonunu muzu onların üstüne doğru tutmak değil de yere eğilip, aynı seviyeye den çekersek daha etkili ve güzel fotoğraflar elde ederiz.

www.fotopanorama360.com

Akıllı Telefonlar ile fotoğraf

– Farklılık yaratacak güzel fotoğraflar çekmek içinde, fotoğrafını çekeceğimiz kişinin yüzünün bir bölümünü pencereden ya da lambadan gelecek olan ışığa 20 veya 45 derecelik açı ile verirsek, yüze veyahut objelere derinlik kazandırmış oluruz.

– Daima kameralı cep telefonu nuzdaki en yüksek çözünürlük ayarını seçmeye dikkat edin, çektiğiniz fotoğrafı baskıya verdiğinizde resminiz görsellik açısından kaliteli olsun.
Kameralı telefonlar ın birçoğu ISO ayarı yapmamıza imkan vermez, fakat yeni çıkan modellerde ( Picture SizeJPEG QualityISO ) bu artık mümkün. İyi bir ışıklı ortamda ISO ayarını 100 gibi düşük değerde tutun. Işık seviyesinin azaldığı ortamlarda daha yüksek olan ISO değerini seçip makinanızı da mümkün olduğu kadar titretmemeye çalışın..

www.fotopanorama360.com

Akıllı Telefonlar ile fotoğraf

-Bu tip Kameralı Telefon larda dijital zum u çok kullanmamaya özen gösterin. Bu işlem yerine, siz bulunduğunuz konumda ileri veya geri giderek kadrajı ayarlamaya çalışın. Gerekli ise de bilgisayarda büyültmeye çalışın.

-Deklanşörler bu tip dijital makinelerde çoğunlukla gecikebilir. Elinizdeki kameralı telefonunun deklanşör gecikme süresine dikkat edin ve çekim anını kaçırmamak için bunu göz önünde bulundurun. Kamera Lensi ni de sık sık temizlemeyi unutmayın, ayrıca aşağıdaki fotoğraftaki Fish Eye, Macro vs. harici lensleri de kullanabiliriz

www.fotopanorama360.com

Akıllı Telefon Extra Lens

– İnsanı veya objeyi tam karşıdan flaş ile fotoğraflamamaya dikkat edin. Bu derinliği olmayan bir görüntüye sebep olur ve iyi bir çekim seçeneği değildir, bazen de Flash kötü sonuçlar verebilir, sonuçtan emin olmak için bulunduğunuz ortamda flash lı ve flash sız çekim yapın. Aynı şekilde güneş ışığının da doğrudan yüze vurmamasına dikkat edin. Ayrıca Hava bulutlu ise homojen ışık açısından şanslısınız demektir.

www.fotopanorama360.com

Akıllı Telefonlar ile fotoğraf

-Gece flaş ile çekim yaparken kırmızı çıkan göz bebeklerini önlemek için, makinanızdaki kırmızı göz ayarını açık tutmayı unutmayın.

Sitemizdeki Diğer ilgili Konuları aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz>>>

>>> Fotoğrafçılık Nedir

Fotoğraf Bir Sanattır… Hoşçakalın  

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın